Svatební blog

Zimní zasněžená svatba

Zimní zasněžená svatba

Venku mrzne až praští. Vše se třpytí. Kráčíte zamrzlou krajinou a vaše srdce hoří láskou. Kráčíte do náruče svého vyvoleného. Rudé růže, jež máte v rukou, vytváří dokonalý kontrast k bílé krajině zapadané sněhem.

Zimní svatby jsou kouzelné a přímo srší romantikou. Přesto z nich nevěsty někdy mají strach. Omezené možnosti místa konaní. Hosté zahalení v zimních bundách. Chladné nebo špatné počasí. Nedostatek světla.

Omylů kolem zimních svateb je spousta a zimní měsíce neprávem stále stojí mimo hlavní svatební sezónu. Přitom zimní svatby jsou doslova ikonické. Skoro jako z pohádky.

Svatba jako z pohádky

ZIMNÍ ZASNĚŽENÁ SVATBASvatba Leontýny a Richarda byla skutečně jako z pohádky.

I přesto, že je teprve krátce po poledni, venku je šero. Obloha plná šedých mraků, z nichž se čas od času snese k zemi sněhová vločka. V lucernách zaplanou svíčky a kolem střechy šumavského hotelu se rozzáří drobná světýlka. Jejich světlo jen umocňuje třpyt sněhobílé krajiny.

Hosté oblečení v kabátech a kožešinách vycházejí z haly. Podle pokynů koordinátorky se shromažďují podél cesty. Přichází čtyřčlenný orchestr a usedá ke svatebnímu altánu, který zdobí rudé růže, zelený břečťan a lucerny rozmístěné kolem.

Cestu k altánu lemují zelené borovice, na kterých leží čerstvě napadaný sníh.

Ticho protnou první tóny houslí a píseň Can’t Help Falling In Love od Elvise Presleyho. Přichází ženich oblečený do zeleného tvídového obleku se sametovými lemy. Za klopou má jednoduchou ozdobu z myrty, rudé růže a drobných bílých kvítků.

Vede ho jeho maminka ve vínových šatech doplněných decentním smetanovým kožíškem.

Orchestr dohrává první píseň. Z nebe už se sype sníh. V tu chvíli se otvírají dveře hotelu a v nich se objeví nevěsta v doprovodu tatínka. Pod slonovinovým kožíškem vykukují bílé krajkové šaty doplněné křišťálovými šperky.

Za tónů „A Thousand Years“ kráčí nevěsta svatebním špalírem vstříc svému milovanému. Ten na ni s láskou hledí od altánu a do očí mu vstupují slzy štěstí. Ještě pár chvil a budou svoji.

Sníh jí křupe pod nohama a kolem cesty se mihotá tisíce světýlek. Rudé růže, které drží v ruce perfektně ladí s rudými rty. Bílá a rudá. Symboly čistoty i smyslnosti.

Starosta představí snoubence. Ti si vymění svatební slib a za bouřlivého potlesku svatebčanů řeknou své „ano“.

Po obřadu se všichni hosté přesouvají do hotelové restaurace. Hořící krb, kožešiny na židlích, svíčky a umělý sníh dodávají všemu ten správný romantický nádech.

Po tradiční hostině se novomanželé přesouvají do osvětleného altánu na focení. Hosté zůstávají uvnitř, baví se svatebními novinami a číšníci na stoly nosí hrnky horkými nápoji. Káva, čaj, ale také svařené víno nebo dětský punč voní po celé restauraci.

Nesmí chybět čokoládová fontána a sýrové fondue. Oblíbené pochoutky našich novomanželů.

Ve chvíli, kdy se novomanželé vrací, je zábava v plném proudu. Nikdo netuší, že za hotelem čeká překvapení. Sáně tažené koňmi, které povozí malé i velké. Pro odvážlivce si novomanželé připravili ještě jedno překvapení – závody na sáňkách.

Večer je v plném proudu vše běží jako na drátkách a já spokojená odcházím.

O pár týdnů později dostávám od Leontýny e-mail: „Děkuji, Markét. Dnes vím, že jsem se bála opravdu zbytečně. O naší zimní svatbě se stále mluví. Všechny mé kamarádky se chtějí vdávat v zimě.“

Jsem hrdá. Mně a mému týmu se povedlo uspořádat svatbu pro další milý pár.

Foto: HD-foto
Šaty: Svatební salon Sára

Proč si nás vybrat?

Uspořádáme vám jedinečnou svatbu snů. Kdekoliv. A kdykoliv.

Profesionalita

Individuální přístup

Spolehlivost, flexibilita

Spolehlivost, flexibilita
Otevřít WhatsApp
Potřebujete poradit?
Dobrý den, jak můžeme pomoci?